måndag 5 mars 2018

Fantastisk intervju med PO Enquist

Den som är det minsta intresserad av PO Enquist och hans författarskap måste lyssna på denna intervju från Lundströms Bokradio P1 den 3 mars 2018!! Så här presenteras programmet på hemsidan:

Ett porträtt av författaren och dramatikern Per Olov Enquist. Han har skrivit såväl internationellt spelad dramatik som historiska romaner och berättelser med självbiografisk botten. Två gånger har P.O. Enquist fått Augustpriset vid sidan av en rad andra litterära utmärkelser i både Sverige och internationellt. Vad har varit lätt respektive svårt i den knappt sex decennier långa litterära karriären? Och vad ska man ha det som gör ont till? Sandra Stiskalo talar med Per Olov Enquist om smärta och smärtpunkter, i litteraturen och livet.


Så här reagerade jag: Ett fantastiskt fint samtal! 

Sandra Stiskalo var påläst och nyfiken, hon lyssnade och väntade in. Hon kunde  sammanfatta och beskriva hur personer och motiv återkommer och håller samman hela författarskapet - som varptrådar i en väv. Och hon pekade på en urberättelse med rötter i barndomens landskap.

Börja med att söka upp Lundströms bokradio och sök sedan "P.O. Enquist och smärtan":Lundströms bokradio

Så här skrev jag en gång om Musikanternas uttåg:
Om Musikanternas uttåg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar